Menu Content/Inhalt
Hupsakee, nu ook voor B!
zaterdag 14 juli 2007

ImageTja, dat hupsaké naar B dat viel nog echt niet mee! Een tijd geleden vertelde ik u hoe Bart met vlag en wimpel afzwom voor zijn A diploma. We dachten, ach die B die doet hij hupsaké er nog even snel achter aan. En eerlijk gezegd ben ik, z'n moedertje, dat zwemles ook wel meer dan zat. Nu zwemt hij namelijk kwart over acht op zaterdag morgen en zeg nou eerlijk, iedereen draait zich liever dan nog een keertje om....

Maar dit is het grootste probleem nog niet, nee, nee, het zwembad de Windas gaat sluiten. Bart kan nog drie keer een lesje zwemmen en dan is het gedaan met zijn kansen.

Bovendien moet hij nu voor B les bij weer of geen weer buiten zwemmen in het wedstrijdbad. Dit vindt Bart en zijn zwemmaatjes een nog veel minder goed idee. Zodra de jonge zwemmertjes ook maar één grote teen in het water roeren verkrampt de hele groep en wordt er dus letterlijk niets meer gepresteerd. Wat ik hem ook maar beloof, hij duikt niet meer door het gat. Sommige kinderen moeten er zelfs ingegooid worden, wat natuurlijk niet zonder slag of stoot gaat. Hartverscheurend voor die geeuwende en uitstrekkende moeders en vaders (beste stuurlui) die op de wal dit spartaanse gebeuren met elkaar aanschouwen.

ImageVorige week kwam de zwemjuf vertellen hoe ieder zwemmertje ervoor staat en of er misschien nog een klein kansje in zit of je kind wel dan niet af zal zwemmen voordat ze het zwembad leeg laten lopen. Afijn grote spanning, maar helaas, Bart zit er niet bij tenzij er een wonder gebeurt.

Als klap op de vuurpijl heeft de juf nog wel een verrassing. De vaders en moeders mogen namelijk de allerlaatste les meezwemmen. Bart kijkt me verrast aan en ik, ik schiet in een kramp, een huivering trekt over mijn rug. Ik dacht bij mezelf, dat nooit! Dan mag Kees een keertje mee. En dat hupsaké naar B kunnen we dus mooi vergeten. Vol bravour verkondig ik in het rond dat ik het dan wel echt welletjes vind en daarom zelf wel een prachtig B diploma uit zal printen. Ouders kijken mij verontwaardigd aan en vinden mij een toch wel heel ontaarde moeder. Een B diploma hoort toch echt wel bij je opvoeding, dus kom op nog even doorzetten.

Teleurgesteld gaan we naar huis. Thuisgekomen vertel ik Kees dat hij de laatste zwemles met Bart mee mag vieren, maar wel in z'n zwembroek heerlijk in het buitenbad. Dan draai ik me nog wel een keertje zaterdagochtend vroeg om...

Afijn de hele week loop ik erover na te denken en besluit Bart toch maar op te geven bij een ander zwembad. Tegelijkertijd kan Sam dan ook gaan lessen, want dat word toch ook wel de hoogste tijd. Dus zo gezegd zo gedaan, de stoute schoenen aangetrokken en richting ander zwembad gereden om twee inschrijfformulieren in te vullen. Waarschijnlijk kunnen ze na de zomervakantie starten. Vanmorgen stond Bart weer dapper klaar in z'n zwembroekje en gelukkig hielp het weer vandaag een handje mee! In de auto hebben we flink zwemoverleg, ik probeer wat op hem in te praten, beloof hem van alles en denk tegelijkertijd is dit wel eerlijk van mij?! In de kleedkamer geef ik hem een dikke kus en roep hem nog na: 'doe je stinkende best hé?' Kees staat vandaag ook wat eerder op en maakt de broodjes klaar voor het strand. Zodra Bart en ik thuis komen vertrekken we lekker voor een dagje naar de kust, want het belooft een mooie dag te worden.

ImageSamen met alle andere lotgenoten sta ik te kijken naar de bikkels die hun best doen om zich door dat dikke water heen te worstelen. En ja hoor, warempel Bart duikt weer door het gat! Ik klap in m'n handen en staat als een gek te joelen en te springen. Ouders kijken me een beetje verschrikt aan en ik zeg: 'ja, hij is van mij!' Bart wordt apart genomen moet nog even het één en ander showen. Ik begin weer een beetje hoop te krijgen en denk is er dan toch een wonder gebeurt? Na de les komt de zwemjuf naar mij toe. Ik kijk haar gespannen aan en ja hoor wat zegt ze? Bart mag vanmiddag afzwemmen! Ik spring een gat in de lucht en kon de juf wel zoenen. In plaats van de juf geef ik Bart een paar dikke zoenen en feliciteer hem met zijn prestatie. We stappen samen in de auto en Bart mag Kees bellen..... Maar helaas grote teleurstelling in huize van Egmond, want ons dagje strand kan nu niet doorgaan, er zijn nu eenmaal belangrijkere zaken!  En zeg nou zelf een zwemdiploma B hoort toch gewoon bij je opvoeding?

Image

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com