Menu Content/Inhalt
Donder en Bliksem
maandag 16 juli 2007

De afgelopen weken hebben we nogal te maken met flinke onweersbuien. Dit gaat natuurlijk gepaard met donder en bliksem. ImageAan de éne kant prachtig om te zien, maar aan de andere kant ook angstaanjagend. Zo hadden we zondagmorgen vroeg alles buiten alvast klaar gezet om na de kerk gezellig met m'n vader, moeder en zus Arina koffie te drinken. Maar helaas zagen we tijdens de preek de donkere wolken al aan komen drijven en het werd al maar donkerder buiten. Toen de kerkdienst afgelopen was zijn we als een haas naar huis gegaan. De eerste dikke druppels begonnen al te vallen. De zonwering werd snel omhoog gedraaid en de kussens van de tuinset werden in veiligheid gebracht. Helaas de koffie moest binnen gedronken worden, maar smaakte er niet minder om.

Het werd buiten zo donker dat we de lampen aan deden en gezellig de kaarsen aan staken het leek tenslotte kersttijd. En ja hoor in de verte hoorden we de onweer al rommelen, wat natuurlijk gepaard ging met flinke flitsen. We grapten wat met elkaar en Kees, onze weerman gaf wat goede raad en vertelde dat je met onweer zelfs niet voor het raam moet blijven zitten. Afijn het werd weer wat lichter en het liep allemaal met een sisser af. Het weer klaarde op en binnen de kortste keren was het weer heerlijk toeven buiten.... en leek het weer pinksteren.

Vanmorgen herhaalde dit weerbeeld zich weer.... Els, m'n andere zus, zat heerlijk een bakkie te doen bij moeders thuis. En ja hoor, de donder kwam weer aan rollen en bliksem nam weer grillige vormen aan. U raadt het al Els zat in een heerlijke stoel op haar eigenste plekje pontificaal voor het raam. Mijn moeder zag de bliksem zo eens aan en waarschuwde Els met de wijze raad, dat ze maar beter op de bank kon gaan zitten. Want wijze weerman Kees v. E. te B. had namelijk gisteren nog gewaarschuwd dat je met onweer maar beter niet voor het raam kon blijven zitten. Lachend zei Els: 'Nou vooruit, als ik u daar een plezier mee kan doen?! Dan doe ik dat wel voor u.' Els ging vervolgens braaf met nichtje Sophie op de bank zitten. Samen keken ze naar buiten en wachten de volgende onweersklap af.

En die was raak ook, een sissende, knetterende streep doorkruiste de huiskamer langs het voorraam dwars over de stoel waar Els zonet nog zat. Achter de televisie was zijn eindstation waar de streep in stinkende rook opging en het klepje van de dvd speler spontaan open schoof... Tja, een gewaarschuwd mens telt voor twee! Toeval? Nee, geen toeval zei Els, want toeval bestaat niet. De televisie, videorecorder, dvd speler helaas allemaal niet meer bruikbaar. De verwarming ging als een gek aan het draaien, wat betekent dat de verwarmingsketel helaas ook vervangen moet worden en zelfs de wekker in de slaapkamer, kapot! De elektriciën werd gebeld, en die ging vervolgens op onderzoek. Alles moet worden nagetrokken en als het tegen zit moeten er waarschijnlijk allemaal nieuwe draden worden aangelegd....

Gelukkig is het allemaal te vervangen en toen gingen mijn gedachten naar mijn zus Els, die daar zonet nog lekker op haar eigenste plekje voor het raam zat.....niet te vervangen! Lieve Els, we zijn blij en dankbaar dat het met een knetterende sisser is afgelopen!

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com