Menu Content/Inhalt
Dubbelgangers
vrijdag 20 juli 2007

Vrijdag 20 juli 2007

Wij hebben een tic. 'Eén maar?' hoor ik u denken. U hebt gelijk, waarschijnlijk niet, maar dit is toch wel een hele grote. ImageEen tic ten koste van anderen. Van u misschien wel... Want weet u dat u ergens op de wereld een of meerdere dubbelgangers hebt lopen? Op de een of andere manier vinden wij veel mensen op andere mensen lijken. Kijken we naar een programma op teevee, klinkt opeens de vraag: 'Weten jullie op wie die lijkt?' En dan de anderen raden. En reken maar, vaak in één keer goed. Gek hè?

Pas nog tijdens Toen was geluk heel gewoon. Een collega van buschauffeur Jaap Kooiman. ImageEcht twee druppels water met Jaap vd L. Of een dominee tijdens een rouwdienst. Precies Nico B. Een vriend van Inekes broer, als hij Opsporing Verzocht zou presenteren dan zou niemand in de gaten hebben dat hij Frits Sissing niet was. En natuurlijk, Annette V. en Corine R., maar ja dat ziet iedereen... En als Bram Schilham tijdens het Journaal in beeld komt om te verhalen van de gebeurtenissen in politiek Den Haag dan wordt hij door ons steevast begroet met 'Há, daar is Bram O. weer!'

Tijdens vakanties is het ook altijd raak. Vorig jaar in Frankrijk. ImageTwee families uit Spakenburg vlakbij op de camping. We zagen haar lopen, precies onze schoonzus Pauline. En toen haar stem! Drenthe kwam daar in de Vendée heel dichtbij. Zelfs de verbuigingen in haar stem leken griezelig echt op die van onze geliefde schoonzus. Daar moesten we meer van weten. Het zou toch geen familie zijn? Maar toen kregen we een koekje van eigen deeg. Nadat was gebleken dat ze in de verste verte geen familie was, vertelden ze ons dat ze mij Johnny Kraaykamp jr. noemden... Daar zou ik zo op lijken! Zo zie je maar weer.

Maar het is echt erg met ons. Vorige jaar naar Narnia geweest. ImageDe ijskoningen kwam in beeld en meteen dachten we dat Esther V.(os) een nieuwe weg was ingeslagen als filmster. Of neem de (inmiddels ex) zwager van schoonzus Els. Freek de Jonge zou haast gaan denken dat zijn spiegelbeeld uit het glas was gestapt. En dan hebben we ook nog een zwager die als vervanger van Eimert van Middelkoop als minister van defensie dienst zou kunnen doen. Het stopt bij ons dus niet bij Jan Peter en Harry Potter.

Ja sorry, het is natuurlijk heel kinderachtig van ons, maar zo gaat dat nu eenmaal. We zijn gewoon bang om in Scheveningen op de boulevard te gaan lopen. Wie zullen we dáár nu weer tegenkomen. Wat zegt u? We lijken wel gek? Ja, daar zou u best wel eens gelijk in kunnen hebben...

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com