Menu Content/Inhalt
Hoera, vakantie!
vrijdag 20 juli 2007

Hoera, hoera vakantie! Tjonge eindelijk heb ik dan vakantie. Daar ben ik wel aan toe. ImageDe afgelopen twee weken hebben wij nog heel hard gewerkt. Tja, en dan bedoel ik echt werken, dus niet knutselen en torens bouwen. Nee, we moesten schoonmaken in de klas. Ook de mama's (papa's) mochten zich 's avonds lekker op school uitleven, ze hebben tenslotte toch niets te doen! Ze werden allemaal uitgenodigd in de klas met emmer en sopdoek. Reken maar dat mijn klas toen net een kippenhok was, gelukkig was ik daar niet bij. De indiaan werd van het raam gesopt, de gordijnen geklopt, de kasten uitgemest, alles ligt weer keurig op z'n plek. Ja, ja het is weer lekker fris als het opgeruimd is! Alles glimt en blinkt en je wordt dronken van de zeeplucht.

Aan het einde van de week was het zelfs zo erg dat we niets meer te spelen hadden en we zelfs niets meer aan mochten raken. Maar ja, we moeten natuurlijk ons oude vertrouwde klaslokaaltje wel netjes achter laten voor alle nieuwe kleuters. Ja, het is allemaal een beetje rommelig maar wel gezellig zo'n laatste week op school. Omdat ik volgend jaar een andere juf krijg, moest er ook afscheid genomen worden. Ik vind het wel heel jammer hoor, het waren zulke lieve juffen. Natuurlijk hoort daar een klein cadeautje bij en gaf ik de juffen een ventilatortje wat lekker frisse lucht blaast. Aan het pakje zat een kaartje waar op stond, lieve juf, Bedankt voor het fijne schooljaar! Ik wens u een verfrissende vakantie toe. Sam. Ze waren er heel blij mee en we mochten allemaal even de wind in ons gezicht voelen. Ik mocht ook een doosje met chocolade (op)kikkertjes aan de directeur geven. Zo kan hij in de zomervakantie weer lekker opkikkeren. 

Ik heb ook al kennis gemaakt met de nieuwe juf. Ik kom in een ander lokaal met allemaal groep 2 kleuters en dat vind ik wel heel stoer! Donderdag was dus de allerlaatste schooldag. We gingen met z'n allen naar de kerk, papa en mama ook, om samen de Here God te danken voor het fijne schooljaar. Met alle kleuters mochten wij op het podium vertellen wat we het afgelopen jaar hebben gedaan. Ik mocht de brandweerauto omhoog houden. En met z'n allen vertelden we het volgende: Het jaar is snel voorbij gegaan. Kijk wat we allemaal hebben gedaan: winkel, kabouter en de brandweer. We leerden elke dag steeds meer. Nu juichen we heel erg blij, want we zijn zes weken vrij!

Met een brok in onze keel namen we ook afscheid van groep 8, al die grote kleine kinderen. Ja ook van Klaas. Ze zijn de oudsten van de school dus iedereen kijkt naar ze op! De monden zijn groot en ze doen stoer! Maar ze worden na de vakantie allemaal brugpiepertjes en dan zijn ze ineens weer klein. We zongen voor hen een zegenlied. De directeur vertelde dat waar je ook naar toe gaat, de Here God altijd met je mee gaat, van je houdt en voor je zorgt. Ook daar zongen we een lied over: Vertrouw maar op mij zegt de God van je leven. Ik heb aan jou de adem gegeven. Neem maar mijn hand en ga met Me mee; geen berg is te hoog, niet te diep is de zee! Want hoger dan mensen gedachten, reikt Gods trouw aan jou!

Ik wens u allemaal een hele verfrissende vakantie toe geniet en kikker maar weer lekker op. Groetjes Sam.

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com