Menu Content/Inhalt
Vacance in la France
woensdag 15 augustus 2007

Vacance in la France..... Midden in het mooie natuurgebied de Dordogne ligt RCN (Recreatie Centra Nederland) Le Moulin de La Pique. Op een prachtig landgoed met karakteristieke 18e eeuwse gebouwen, exotisch aangelegde tuinen, idyllische waterpartijen en dit met ruime kampeerplaatsen.

Echte waterratten kunnen hun hart ophalen in een van de 4 zwembaden. Eén van de leukste dingen om te doen is met z’n vieren tegelijk de glijbaan af! De allerkleinsten kunnen naar hartelust spetteren in het peuterspeelbad, maar ik was natuurlijk al groot. Zonder moeite sprong ik in het allerdiepste bad en roetste ik met m'n billen in de band over de glijbaan. Lekker zonnebaden kunt u op de ligstoelen rond de zwembaden, vraag maar aan mijn mama. In het hart van de camping bevindt zich een recreatieplas. Hier kunt u vissen en daar weet Job weer alles van.

Image

Ja, ja klinkt dat niet even toppie?! Hier ben ik samen met mijn familie geweest. En genoten dat we hebben. Prachtig mooi weer, bijna iedere morgen sprong ik in m'n zwembroekje uit de tent en scheen de zon lekker op mijn bast. We aten een heerlijk stokbroodje met Franse pasta en kaas en elke avond ging ik lekker laat naar bed. Weet u wat ook zo leuk was? Ach nee natuurlijk kan u dat niet weten.... Er was ook een vriendje, Lennard, uit mijn klas met zijn familie op de camping. Dat was leuk hoor zo'n kameraadje, we hebben heel veel samen gespeeld en beleefd.

ImageNatuurlijk werd ik ook weleens van de camping afgesleept, omdat papa en mama zonodig ook eens graag een kijkje namen in de buurt. Zo hebben wij een markt bezocht, wandeltochten gemaakt en een heus kasteel bekeken. Er liepen zelfs nog echte ridders rond, die samen aan het zwaardvechten waren, best spannend hoor! We hebben ook nog een hele lange kanotocht gemaakt over de rivier de Dordogne. Daar was mijn kameraadje natuurlijk ook bij. Ik peddelde of m'n leven ervan hing, want we moesten natuurlijk voor het donker weer op de camping zijn. Tja, kon ik maar voor altijd op vakantie, wat heb ik genoten.

Maar helaas komt aan alles weer een end.....dus ook aan deze vacance in la France. En waarschijnlijk heeft u het al gelezen, de terugreis was niet zo'n groot succes met die hortende en stotende moter, het leek wel een hobbelpaard. Maar al hobbelend hebben we wel de Eifeltoren gezien midden in Parijs en weet u wat ook zo handig was? Er reed een mevrouw met Vlaams accent met ons mee, die telkens vertelde hoe we moesten rijden, echt ideaal. Waar ze nou precies zat in de auto weet ik nog steeds niet. Maar aan het einde van de rit hebben we even flink voor haar geapplaudiseerd en mama heeft beloofd haar een bloemetje te sturen als bedankje. Gelukkig kwamen we uiteindelijk toch weer allemaal veilig thuis. Want ik zeg maar zo oost, west, thuis best.

Image

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com