Menu Content/Inhalt
Jeugdspeelweek 2007
donderdag 30 augustus 2007

ImageWat een prachtig timmerweer haden we deze week. Ik timmerde er dan ook lustig op los. Het thema dit jaar was Hollywood. Dat betekende veel glitter en glamour op het huttendorp. Maar wij echte hollandsche-nuchtere-boeren-knapen hadden daar eerlijk gezegd niet veel mee! Wij bouwden gewoon ons eigen feestje en zijn zeker de hele week aan het klussen geweest, voordat ons schamele chaletje gereed was om ook echt beslapen te worden. Dit ging gepaard met veel houttrekkerij en zakken vullen met heel veel spijkers.

Natuurlijk verscheen er maandag het éne glitter kasteel na het andere glamour paleis in het huttendorp. Maar eerlijk is eerlijk die werden getimmerd door wel héél grote kinderen. Namelijk de ouders van de kinderen, die zich weer even heerlijk terug waanden in hun eigen kinderschoenen. Ze waren gewapend met schietnietapparaten, schroefboren, lijmpistolen en er was zelfs een vader met een kettingzaag. Allemaal Bob de Bouwers. Maar wij waren de echte bouwers, wij waren bikkels. Want wij presteerden het allemaal op ons eigen houtje en sloegen de spijkers flink op de koppen. Daarom zijn we trots, wat zeg maar gerust berentrots op ons eigen bouwsel.

Image 

Naast het bouwen had ik ook nog tijd voor midgetgolf, bloemschikken, filmpje pikken en vandaag was er weer een heel speelpark voor ons opgeblazen. Het ontbrak ons ook dit jaar niet aan ijsjes, snoep, appels en limonade. Allemaal gratis, dus dubbel zo lekker. Vandaag had ik nog wel even pech, want ik trapte in een spijker. De EMBO, of hoe heet dat ook al weer, VMBO misschien, die kwam er ook nog even aan te pas, maar ach ik zei toch al: 'k ben een echte Bikkel'.

Eén ding vind ik wel heel erg jammer, ik mag er zelf vannacht niet in slapen. M'n grote broers, neef en vrienden wel. Ik ben natuurlijk weer te klein en dat is niet eerlijk! Zij mogen vanavond lekker uitgebreid daar eten, feesten en slapen (voorzover dat er natuurlijk van zal komen). Mama heeft me dus van alles belooft en probeert er nu voor mij ook een gezellig avondje van te maken. Maar eigenlijk ben ik wel helemaal afgepijgerd, na een weekje bouwvakker te zijn geweest. ImageIk ga dus nu eerst maar even een uiltje knappen op de bank, het is hier tenslotte lekker rustig in huis, zonder mijn drie grotere broers.

En dan maar weer op naar het volgende jaar, want dan mag ik misschien wel gaan slapen in een zelfgebouwde villa. Natuurlijk wil ik alle medewerkers van de 'Stichting Jeugdspeelweek Bleiswijk' heel hartelijk bedanken voor de geweldige week. Het was ook dit keer weer één grandioos onvergetelijk groot vet cool vakantiefeest!

Bedankt en een kusje van Sam.

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com