Menu Content/Inhalt
Bloe
zondag 07 oktober 2007

Eindelijk was het dan zo ver, Bloe mocht donderdag met mij mee naar huis voor een logeerpartij. Bloe is een handpop die ingezet wordt bij kringactiviteieten die betrekking hebben op het omgaan met emoties. Op donderdag mag hij altijd met iemand mee naar huis om daar te logeren. Anders is hij in het weekend zo allleen op school. Het was reuze gezellig. Lees zelf maar wat mama er over opgeschreven heeft in Bloe z'n boekje:

Hallokidoki lieve kinderen,
Ja, ja, ik ben weer terug van weggeweest…. en ik ben echt, (geeuw, geeuw) hartstikke moe! Ik heb een slopende logeerpartij achter de rug. Het was berengezellig maar wel hééééééél erg druk. Ik logeerde de afgelopen dagen bij Sam. We werden donderdagmiddag door zijn mama uit school opgehaald. ImageEn toen begon het al, ik moest in een bus vol schreeuwende kinderen, druk joh, die kinderen waren echt heel druk!! Maar ik viel wel meteen met mijn neus in de slagroom, want Sam z’n grote broer Rik verjaarde deze dag en werd al tien jaren oud. Dus er werd een groot feest gevierd met taart, limonade, snoep en chips! Ik vond het wel een beetje spannend, want ik kende alleen maar Sam, verder helemaal niemand.

Gelukkig hield Sam mij stevig vast en vertelde hij aan iedereen dat ik ‘Bloe’ ben en dat ik bij hem mocht logeren. Alle mensen gingen lachen en sommigen riepen dat ik maar een rare vogel was met veel te lange haren. ImageSam hield me nog steviger vast, troostte mij en gaf me een kusje. Maar de grote jongens pakten mij van Sam af en begonnen met mij wild in de rondte te draaien, ik werd zo bang en helemaal misselijk. Gelukkig kwam Sam z’n mama erbij en bevrijdde mij van die stoute, lelijke jongens. Ze gaf me weer veilig aan Sam terug en ze zei: ‘Luister maar niet naar die nare jongens hoor, Sam zal goed voor je zorgen’. En weet je wat ze ook nog zei? Dat het juist helemaal niet uitmaakt hoe je eruit ziet, of je dik bent of dun, lang haar hebt of kort! Je hoort er altijd helemaal bij. Samen met Sam ging ik naar boven en hij maakte een mooi staartje in mijn haar en troostte mij. Toen het donker werd mocht ik lekker neusje aan neusje bij Sam in bed slapen en Robijntje was er ook bij.

ImageDe volgende dag was het gelukkig wat rustiger en toen gingen we een kijkje nemen in een hele grote glazen schuur. Je noemt het eigenlijk een kas, daar groeide allemaal kleine witte bloemetjes. Sam z’n papa plukt al die bloemetjes en laat ze door een vrachtauto naar de veiling brengen. Op de veiling worden ze verkocht en zo komen de bloemen in prachtige boeketjes in de winkel te staan. Ik moest er wel een beetje van niezen hoor! De geur van de bloemetjes kietelde in m’n kleine neusje.

Ik ben ook nog samen met Sam bij Koos het konijntje wezen kijken en de nieuwe kippetjes Willem, Johanna, Gezina en Cornelia. Wat een aardig stel zijn dat. ImageWeetje zal ik je eens een geheimpje vertellen….. soms vind ik dieren veel aardiger dan mensen. Zaterdag vierde Rik z’n feestje en toen ben ik maar even lekker een tukje gaan doen, want stel je toch eens voor dat er weer van die wilde kinderen zouden komen. Sam mocht mee naar het zwembad, dat was voor hem wel heel erg leuk. Ja, ja het begon allemaal niet zo leuk deze logeerpartij, maar uiteindelijk heb ik toch wel heel erg genoten samen met Sam en de andere stampertjes. Ik ben benieuwd naar wie ik de volgende keer ga….. Sam bedankt hè, je was een echt maatje voor mij, ik zal je missen.

Groet en kusje Bloe. 

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com