Menu Content/Inhalt
De Lawaaiboot!
maandag 22 oktober 2007

'Er komt een enorme watervloed,' zegt God tegen Noach. 'Bouw een ark en neem van elk dier een mannetje en een vrouwtje aan boord.' ImageEen ark is een grote boot. Noach doet precies wat God zegt en God zelf doet de deur dicht. Daarna begint het te regenen, dag en nacht. De hele aarde komt onder water te staan, maar de ark blijft drijven.

Na veertig dagen houdt de regen op. Later stuurt Noach een duif naar buiten. Die komt terug met een vers blaadje in zijn snavel. Het water is bijna weg! Er groeien weer planten!

God zegt: 'Ik zal de aarde nooit meer door water verwoesten. Ik maak een regenboog. Als ik die zie, zal ik aan mijn belofte denken.'

ImageImage 

Vanmiddag was het net of ik er zelf bij was. Berengezellig, zo'n boot vol met dieren, apen, schapen, elanden, olifanten en nog veel meer dieren, op ware grootte. Allemaal keurig in hokjes en vakjes. We moesten in de ark een spoor van olifantenpoten volgen en een aantal vragen oplossen. Ook kon je films bekijken, computerspelletjes spelen en door een tentoonstelling met bijbelse taferelen lopen. Natuurlijk dronken we boven in de ark een lekker flesje limonade, uit een automaat. Ik vroeg al aan mama zou die automaat er toen ook gestaan hebben? Dan wilde ik best een paar dagen mee dobberen. Gezellig in zo'n lawaaiboot tussen die beestenboel! Reken maar dat het een herrie was op die boot en wat dacht u van de stank?! En ik vraag me eigenlijk nog steeds af waarom Noach toen die twee muggen niet doodgeslagen heeft. Noach en familie hebben maar liefst 375 dagen lang in de boot gewoond. Tjonge dat vind ik toch wel erg lang.

Image

Een Noord-Hollandse timmerman timmerde de ark helemaal na en nu vaart hij ermee door Nederland zodat iedereen een kijkje kan komen nemen. In juni 2005 begon Johan Huibers met zijn timmerwerk. Zijn ark is in de lengte de helft van die van Noach; circa zeventig meter in plaats van honderdveertig. De ark is gebouwd op een duwbak. Met behulp van een sleepboot vaart de ark door Nederland. Hij ligt nu een poosje in een haven in Rotterdam. En ik vond het in elk geval reuze cool om bij Noach (Johan) op visite te gaan. Ik heb hem zelfs nog even gesproken. De ark ligt nog een paar dagen aan de Levi Vorstkade op de Kop van Zuid. Daarna zal hij vertrekken richting Sliedrecht.

ImageImage

ImageImage

Image

ImageImage

Image

Image

 

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com